بیست و ششمین جشنواره ملی شعر رضوی در کرمان به کار خود پایان داد.
به گزارش خبرگزاری فارس، اختتامیه بیست و ششمین جشنواره ملی شعر رضوی در تالار وحدت دانشگاه شهید باهنر کرمان با حضور استاندار کرمان و جمعی دیگر از مسئولان استانی برگزار شد.
محمدرضا علیزاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان در این مراسم اظهارداشت: جشنواره شعر رضوی اولین رویداد مهم و رسمی ادبی و شعری ولایی کشور محسوب میشود و ما بعد از ۲۵ سال شاهد برگزاری مستمر این جشنواره در استان کرمان هستیم.
علیزاده با اشاره به اینکه بالغ بر ۲۱ هزار اثر شعری در طول این ۲۵ سال در این جشنواره مورد تقدیر قرار گرفتند، تصریح کرد: بالغ بر ۱۴مجموعه اشعار این جشنواره در طول این ۲۵ دوره به چاپ رسیده است.
مدیرکل ارشاد اسلامی استان کرمان ابراز داشت: جشنواره شعر رضوی در تقویم رسمی حوزه فرهنگ ثبت شده و منشور، دستورالعمل خاص دارد.
وی گفت: مهمترین هدف برگزاری این جشنواره اشاعه و ترویج فرهنگ رضوی با استفاده از ظرفیتهای حوزه فرهنگ ادب و کشور بوده که حقیقتا یک اتفاق خوب است.
وی تصریح کرد: گسترش فعالیتهای فرهنگی و ادبی مرتبط با سیره اهل بیت (ع) به ویژه امام رضا(ع)، قدردانی از پدیدآورندگان آثار ادبی در حوزه فرهنگ رضوی، حمایت از شعر و ادبیات آیینی، کشف و پرورش استعدادهای ادبی از جمله اهداف برگزاری جشنواره شعر رضوی در طول این سالها بوده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان گفت: علیرغم همه مسائلی که در حوزه فرهنگ به دلیل بیماری کرونا به وجود آمد، اما تلاش برنامه فرهنگ و هنر این بود برنامههای فرهنگی و هنری در طول سال در بستر فضای مجازی برگزار شود.
علیزاده ادامه داد: یکهزار و ۸۱۳ اثر به این جشنواره در سال جاری ارسال شد و یک بخش ویژه دانشجویی داشتیم.
علی زینیوند استاندار کرمان نیز در این مراسم با اشاره به اینکه رسالت شعرا بسیار رسالت سنگینی است، گفت: شعر در هویت ایرانی اسلامی ما میتواند نقش زیادی داشته باشد. شعر رضوی با فرهنگ خاص ایرانیان از جمله مهماننوازی، میزبانی از امام رضا(ع) و ارادت به امام رضا (ع)و اهل بیت (ع) و جزئی از هویت و فکر ما ایرانیها است.
وی خاطرنشان کرد: در کرمان در سالهای آینده یک ادبیات دیگری حول جبهه مقاومت و سردار سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی شکل میگیرد.
استاندار کرمان ابراز داشت: درباره مکتب سردار سلیمانی چگونه میخواهیم شعر بگویم و این آدم را معرفی کنیم آیا با روایت خودش یا با روایت خودمان میخواهیم معرفی کنیم.
زینیوند تصریح کرد: اگر شعرای ما یک آگاهی از رویدادهای سیاسی اجتماعی و شناخت عمیق از فرهنگی که در آن دوره و زمانی که شعر میگویند داشته باشند، آن موقع روایت این هویت ایرانی برای نسلهای آینده روایتی خواهد بود که همه نسلهای آینده در برابر عظمت ایرانی که به واقع وجود دارد، تعظیم خواهند کرد.
به گزارش فارس، در این جشنواره بر طبق سنوات گذشته از یک شاعر برجسته ملی تجلیل شد و یاد مرحوم مهدی اخوان ثالث گرامی داشته شد.
از تعداد یکهزار و ۸۱۳ اثری که به بیست و ششمین جشنواره ملی شعر رضوی ارسال شد، ۱۴ اثر برگزیده شدند که برگزیدگان این جشنواره از استانهای کرمان، قم، اصفهان، خراسان جنوبی، خراسان شمالی و لرستان بودند و از سه اثر برگزیده در بخش دانشجویی و همچنین از داوران این جشنواره تقدیر به عمل آمد.